Controleer uw perceelsregistratie bij RVO.nl

Het is belangrijk dat u vóór 1 mei 2021 uw perceelsregistratie in ‘Mijn Dossier’ van RVO.nl controleert en eventueel aanpast.

  1. Ligt er een bedrijfsperceel onder uw ANLb-beheer?
  2. Heeft u de juiste gewascode ingevoerd voor uw bedrijfsperceel?

Aanpassing voor 1 mei 2021

Als agrariër zult u voor het indienen van de Gecombineerde Opgave ook uw percelen controleren. Ook bij deelnemers die geen Gecombineerde Opgave in hoeven te dienen bij RVO.nl, zoals bij particulieren, moet de perceelregistratie kloppen. Onder al uw beheer, inclusief landschap, moet een ‘perceel’ in uw perceelregistratie liggen.

We vragen daarom aan al onze deelnemers; controleer uw perceelregistratie en pas deze, indien nodig, aan vóór 1 mei 2021. Dat is 14 dagen voor de sluitingsdatum van de Gecombineerde Opgave. Bij problemen heeft zowel u als Collectief Rivierenland nog tijd om in overleg met elkaar zaken aan te passen.

Bij afwijkingen in de perceelsregistratie ontvangt Collectief Rivierenland een financiële korting van RVO.nl. In het ergste geval kan dit leiden tot een dusdanig hoge korting dat het Collectief de beheervergoeding niet volledig kan uitbetalen. Door als deelnemer ANLb de perceelsregistratie zo goed mogelijk uit te voeren, helpt u kortingen voorkomen.

Handleiding ANLb-percelen overnemen in uw eigen perceelsregistratie

Mocht u nog geen bedrijfsperceel onder uw ANLb-beheer hebben, dan kunt u de door het collectief ingetekende ANLb-percelen eenvoudig overnemen in uw eigen perceelregistratie. Collectief Rivierenland heeft een handleiding opgesteld hoe u dit kunt doen.

Voor het selecteren van de juiste gewascode, verwijzen we u naar het nieuwsbericht ‘Advies gewascodes voor 2021‘. Als u een foutmelding krijgt dat uw bedrijfsperceel niet in de AAN-laag ligt, dan vragen wij u dit bij RVO.nl te melden. In dit document vindt u hierover meer informatie.