Uitgebreid aanbod praktijkcursussen, kennisbijeenkomsten en excursies

Collectief Rivierenland heeft ook voor 2021 een uitgebreid aanbod samengesteld aan cursussen, workshops en excursies op het gebied van agrarisch natuur- en landschapsbeheer en natuurinclusieve landbouw. Deze zijn met name gericht op onze deelnemers aan de regeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer, maar ook niet-leden zijn van harte welkom.

In mei, juni en juli starten we met praktijkcursussen graslandbeheer en akkerbeheer. In oktober staat een excursie over bodemverbetering op de planning. Vervolgens worden in november  kennisbijeenkomsten meerwaarde kruidenrijk grasland en weidevogelbeheer gegeven. In november, december en januari staan een cursus hakhoutbeheer en een snoeicursus hoogstamfruit op de planning. Maatwerkadviezen voor weidevogelbeheer zijn het hele jaar mogelijk.

In de brochure kunt u het hele aanbod terugvinden, evenals uitleg over de wijze waarop u zich kunt aanmelden.

Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus hanteren we dit jaar een maximum aantal van 15 deelnemers per bijeenkomst. We hanteren een voorrangsbeleid wanneer er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn. Dus meld u snel aan als u interesse heeft om mee te doen.