Controle perceelsregistratie bij RVO.nl

Het is belangrijk dat u voor 1 mei uw perceelsregistratie in ‘Mijn Dossier” van RVO.nl controleert en eventueel aanpast. Let hierbij op of er een bedrijfsperceel onder uw ANLb-beheer ligt en of u de juiste gewascode heeft ingevoerd voor uw bedrijfsperceel. 

Aanpassing voor 1 mei 2019 

Als agrariër zult u voor het indienen van de Gecombineerde Opgave ook uw percelen controleren. Ook bij deelnemers, zoals particulieren, die geen Gecombineerde Opgave in hoeven te vullen bij RVO.nl, moet de perceelregistratie kloppen. Onder al uw beheer, inclusief landschap, moet een ‘perceel’ in uw perceelregistratie staan. 

Zorg ervoor dat u op tijd uw perceelsregistratie gecontroleerd heeft, zodat u voor 1 mei 2019 nog aanpassingen kunt doen, indien dat gewenst is. Dat is 14 dagen voor de sluitingsdatum van de Gecombineerde Opgave. Bij problemen hebben zowel u als Collectief Rivierenland dan nog tijd om in overleg met elkaar zaken aan te passen.  

Bij afwijkingen in de perceelsregistratie ontvangt Collectief Rivierenland een financiële korting van RVO.nl. In het ergste geval kan dit leiden tot een dusdanig hoge korting dat Collectief Rivierenland de beheervergoeding over 2019 weer niet volledig kan uitbetalen. Door als deelnemer ANLb de perceelsregistratie zo goed mogelijk uit te voeren, helpt u kortingen te voorkomen. 

 Handleiding overnemen ANLb-percelen 

Mocht u nog geen bedrijfsperceel onder uw ANLb-beheer hebben, dan kunt u de door het collectief ingetekende ANLb-percelen eenvoudig overnemen in uw eigen perceelregistratie. Collectief Rivierenland heeft een handleiding opgesteld hoe u dit kunt doen.  Voor het selecteren van de juiste gewascode; lees het artikel  Advies gewascodes 2019.